Over ons

Als op een dag de telefoon gaat en het tv programma Topchef vraagt of ik auditie wil komen doen, moet ik niet lang twijfelen. Uiteraard!! Na 3 zenuwslopende  voorrondes krijg ik uiteindelijk het verlossende woord te horen: je zit in het programma!

Wat een belevenis, wat een ervaring.

Wat een wedstrijd!
Met volle overgave heb ik me, niet gehinderd door enige culinaire vakkennis, volledig in de tv wereld gestort … om tot de conclusie te komen dat koken toch wel erg leuk is.

Daarom ontsproot het idee aan mijn immer bezige brein om voortaan niet alleen voor vrienden en familie te koken, maar ook bij mensen thuis – als kok aan huis. Heerlijk uitgebreid eten, met vrienden of familie, in eigen sfeer en omgeving.

En het liep…

Daarna ging het in vliegende vaart verder. Ik schreef voor websites, voor streekkrantjes, werd aangesteld als “chef” bij het Hulster Culinair Genootschap en werd gevraagd om mee te werken aan een kinderkook programma bij Omroep Hulst. Geweldig!

Ondanks al deze leutigheden bekroop me toch weer het gevoel van een eigen stekkie te willen hebben. Zomaar iets kleins wat ik wel alleen zou kunnen doen, in een sfeervol pandje.
Sja, als dan op een dag mijn vriendinnetje me influisterde dat het pandje naast haar in Oud Terneuzen wellicht vrij zou komen, waren de slapeloze nachten niet van de lucht.
Zou ik het durven? Zou ik het kunnen? Zou het mogelijk zijn…?
Het heeft me veel slaap gekost (en nog!) maar ik besloot er met gierende banden in te vliegen.
Wat een avontuur!!
Het is daarom met een enorme dosis enthousiasme, plezier en verwondering dat ik jullie mag voorstellen aan mijn “CULINEUZE”.
Het wordt een wijnbar met lekkere sneukeltjes. Van het seizoen. Wat er is, daar doe ik iets mee. Iets lekkers. Iets leutigs.
Kom je proeven?
De verbouwing is ondertussen voltooid, alle voortgang is te lezen in de blogs – en te bekijken in het ouwerwetse foto-boek wat op tafel ligt……. 
 sta versteld.    Toestanden!!
 

Smakelijke groet,

 

Peggy de Rijcke